Jan 18 2024

/

 Verslag van de nazomer- en herfstwandeling 2023 

Bron: “foto Effenweg” 

7 september, Muizen 

Enthousiast om elkaar terug te zien na ons zomerreces en dus met een rugzak vol vakantieherinneringen begonnen we met een 30-tal collega’s aan de AS-adventurewandeling in het Mechels Broek. Een paradijs voor watervogels én voor wandelaars. Het moeras behoorde vroeger tot het natuurlijke overstromingsgebied van de Dijle en is met zijn 100 hectare aan natte graslanden nog altijd een vaak gekozen rust- en eetplaats voor watervogels. 

Langs de Dijle en met zicht op de Sint-Romboutstoren en het surfstrand van De Nekker zaten we voor we het goed beseften in het donkerbruin cafe ‘Het Brughuis’ waar de sfeer er met Gouden Carolus of Maneblusser werd ingehouden. 

5 oktober, Wuustwezel (Achterbroek) 

Afspraak op de parking in het domein Wolfsheuvel, eigendom van het Agentschap voor Natuur en Bos, op de grens van Kalmthout en Wuustwezel. 

Na het uitwisselen van de gezondheidsbulletinsbulletins , gevolg van de virussen op Donau- of andere cruises, gingen we, terug met een ruime afvaardiging, op pad langs lange, rechte dreven tussen bos, maisvelden en vennen met ditmaal echter weinig attractiefs voor onze vogelspotters. 

Alleszins weer een goede bijdrage aan ons aanbevolen dagelijks stappenplan! 

Achteraf uiteraard de verdiende beloning op het terras van het gezellige Strijboshof in Kalmthout. 

Opnieuw een geslaagde en uiterst gezellige namiddag! 

Luc Vande Velde.