Jul 02 2024

/

FIETSFEEST MAASLAND 2024

Verslag van onze fietsvierdaagse in het Maasland.van 4 tot 7 juni 2024.

Het begon met een zeer bewogen aanloop voor organisatoren Luc en Lieve Van de Velde: het Van der Valkhotel in Ridderkerk annuleerde plots alle gedane afspraken wegens een geplande “grote renovatie” en een bestemming als “tijdelijke opvanglocatie”. Dit terwijl alle fietsroutes en lunchplaatsen daar al vastgelegd waren. Pech !!

De hele organisatie moest dus een tweede keer opgestart worden.

Na een intense zoektocht werd het Van der Valkhotel in Stein-Urmond gekozen als uitgangsbasis voor fietstochten in de Maasvallei.

Fietsroutes werden uitgezocht en ingefietst, afspraken met restaurants en cafés werden gemaakt voor de lunch en de aanvulling van vocht tekorten in de namiddag.

Ook werd aandacht besteed aan een van de aantrekkelijkste activiteiten in de Maasvallei, namelijk wijn maken, door planning van een geleid bezoek aan een wijnhuis.

Proficiat Luc voor je doorgedreven inzet !

Uiteindelijk konden we op dinsdagnamiddag 4 juni op onze tweewielers springen voor een korte tocht, uiteraard met een verfrissing in de eindfase.

Wolken hebben we gezien, maar de weergoden waren ons gunstig gezind, want het bleef de hele tijd droog.

De volgende dagen werden de tochten naar Thorn en Maastricht afgefietst langs de uitgestippelde routes … of toch bijna, want een van de fietsgroepen slaagde erin om, onderweg naar Thorn, het knooppuntbordje 19 te missen.

Met overgave werd de niet geplande veerpont Berg-Meeswijk opgereden, waarna een route-variant werd uitgedacht. Maar niet getreurd, alles kwam op zijn wielen en in Thorn terecht. Volgens sommigen was die route zelfs mooier dan de voorziene (die ze niet gezien hadden).

Niets dan lof voor Hotel Van der Valk Stein.  Mooie kamers, een spierversterkend ontbijt en ’s avonds een gevarieerd en rijkelijk overgoten buffet.

Het diner vrijdagmiddag in het Aldeneikerhof was zeer de moeite waard en stond garant voor een gezellige einde-vakantie babbel.

Alhoewel de terugrit voor velen heel wat langer duurde dan voorzien, kwam iedereen behouden thuis.

Nogmaals grote dank aan de organisatoren en wat ons betreft: doe zo voort !

Jan Van Soetendael

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *